Artiklar med fokus på spela bingo

Bingomania

Efter det att bingospelet lanserades ville alla spela Bingo, hög som låg. Spelet från den lilla leksaksaffären blev omåttligt populärt och spred sig snabbt över hela kontinenten. 1934 spelades det över 10 000 bingospel varje vecka! Folk var galna i spelet och för att trycka alla brickor gick det åt mer trycksvärta än till de största dagstidningarna. På slutet av 1960-talet kom spelet tillbaka till Europa i sin nya form och blev inte mindre populärt här, snarare tvärt om. Engelsmännen till exempel kunde inte få nog, detta mycket på grund av att när man äntligen tillät spel i Storbritannien 1968 och lagom till att folk börjat upptäcka följderna av detta kom Bingon 1969. Det blev snabbt en stor kommersiell verksamhet och bingohallar ploppade upp som svampar överallt.

Spelet blev lyxigare och nya sätt att dra numren utvecklades, man började använda de välkända dragningsbollarna med nummer skrivna på sig istället för att dra papperslappar ur en hatt. Möjligheterna för spelet kändes oändliga.

Bingoberra från BingolottoI Sverige gick bingointresset lite upp och ner i början och ville inte riktigt fastna hos de stora massorna, det var först under 1990-talet i och med TV-programmet BingoLotto som det fick sitt stora uppsving och satte sig i den svenska folksjälen. Man startade även Bilbingo som spelas på parkeringsplatser och utroparen vrålar ut numren i stora högtalare. Idag spelar man mest Bingo på nätet och onlinebingon omsätter flera miljoner kronor om året.