Testat 90-bollars Bingo?

I Sverige spelar vi, som bekant, oftast Bingo som består av 75 bollar. Det kan handla om klassisk bingo som exempelvis Bingolotto använder sig av, mönsterbingo och variantbingo. Men därute i den stora världen är det mycket vanligt att man spelar 90-bollars Bingo. Många svenskar har också upptäckt hur kul det är att spela bingo med 90 nummer istället för 75, mycket för att de flesta bingorum på nätet även har 90-bollars Bingo.

Naturligtvis finns det även flera varianter av 90-bollars Bingo, precis som med 75-bollars Bingo, men här tänkte vi på Bingofokus i alla fall visa dig hur man spelar den vanligaste varianten.

Så spelar du 90-bollars bingo

Det är inte så att den enda skillnaden mellan att spela med 90 nummer istället för med 75 är antal nummer. Nej, det finns betydligt fler skillnader än så:

  • Du kan bara vinna på vågräta rader.
  • Varje bingobricka består av 6 spelfält där varje fält är ett separat spel.
  • Ett fält består av tre rader och nio kolumner. Det finns bara fem nummer i varje rad. Den första kolumnen kan bara innehålla nummer mellan 1 – 10, den andra raden 11 – 20 och så vidare.
  • Under spelets gång gör man 3 deldragningar.

Som du ser skiljer sig denna bingovariant ganska mycket från den Bingo vi är vana vid. Okej, nu ska vi gå vidare och titta på hur själva spelet går till.

  1. Köp en eller flera bingobrickor.
  2. Om du spelar 90-bollars Bingo på nätet får du välja om du ska markera dina nummer själv eller om du vill att det ska ske automatiskt.
  3. 1:a deldragningen. Under den första deldragningen ska du bara fokusera på den första raden i din bingobrickas alla 6 fält. Om du får alla nummer rätt på en rad i ett fält har du fått bingo.
  4. 2:a deldragningen. Under andra deldragningen måste du få alla nummer i både första och andra raden för att få bingo.
  5. 3:e deldragningen. Under den sista dragningen måste du få alla nummer rätt i ett fält, det vill säga på rad 1 – 3. Om du får det har du fått Full House och vunnit den största bingovinsten.